Superscope R350...No sound left side...

amplifiers, receivers and loudspeakers
Post Reply
super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 31 Mar 2019 02:03

Have no sound on left side. Speaker ok...sent some pics, looks like burn spots but don't know if those
were from previous repairs! Don't see any actual burnt components. Where should I start? Went out when
I was next to...did not see or smell smoke. Don't even know if this is the sound board!
Attachments
sco4.jpg
(57.26 KiB) Downloaded 75 times
sco3.jpg
(62.6 KiB) Downloaded 75 times
sco2.jpg
(68.93000000000001 KiB) Downloaded 75 times
sco1.jpg
(61.53 KiB) Downloaded 75 times

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 31 Mar 2019 15:19

I do get sound but it is very low compared to right channel.....

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 31 Mar 2019 22:02

No idea what it is and don't have the means to repair. Also have no repair shops locally. Think I am just going to sell it.
What do you guys think I can get....very clean,excellent condition! Open to trading for another receiver.....
Attachments
12.jpg
(37.63 KiB) Downloaded 60 times
9.jpg
(34.95 KiB) Downloaded 60 times
10.jpg
(39.1 KiB) Downloaded 60 times

Tinkaroo
vinyl addict
vinyl addict
Canada
Posts: 7171
Joined: 04 Feb 2011 21:00
Location: Pixie Hollow by The Bay

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by Tinkaroo » 01 Apr 2019 09:05

Have you tried cleaning the pots and control switches in case it's dirty contacts in one of them?

If it's an electronics issue which will require service then the price you get if you try to sell it will be diminished.

It is a bit difficult to see from the picture but the wire coming from J708 looks suspect.

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 02 Apr 2019 00:04

Thanks Tink...
That wire is actually coming from below J708. It is going from H714 to...can't quite tell! Looks like a black bubble with a
thin red strand connecting it to the other wire. Trying to check for continuity...hard to get in there but not getting any...
I think! Is that just a melted wire or what? Looking for another but don't see any like it.
Attachments
scopewire1.jpg
(44.77 KiB) Downloaded 48 times
sco22.jpg
(67.58 KiB) Downloaded 48 times

musicmn
long player
long player
United States of America
Posts: 2283
Joined: 02 Jan 2012 23:05
Location: Milwaukee Wisconsin

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by musicmn » 02 Apr 2019 01:58

Hi superscope, that arrow is pointing to a very small resistor it could be a Zener type resistor. That's a type of tubing they placed over the resistors leads to protect them from touching anything. If cleaning the controls on the front of the receiver with deoxit does not help to restore the sound from the left channel. Then my guess would be that the whole receiver should be checked over and any bad electronics replaced and then any adjustment it may need done after that. Don't forget how old these receivers are now and most of the caps, resistors, transistors are way over in there life span.

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 02 Apr 2019 02:40

OK...thanks musicmn! A resistor...never would have guessed!!

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 02 Apr 2019 03:30

Sprayed everything...no change. Don't think I am going to mess with it...
My vision isn't the greatest and it is tight in there. Wish I was able to repair these things.....

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 04 Apr 2019 17:43

I have this for sale or trade in classifieds.

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 09 Apr 2019 03:44

Is there an adjustment on the balance control slide? I ask this because when I slide the lever all the way to
the left I get nothing. When I start to slightly slide it to the right, the sound returns to the left but hear it
from the right channel also. I am barely sliding it when this happens. This happens intermittently...
Trying now and it is not working again. I sprayed it a lot...nothing. Trying to get access to the slide switch
from inside that is a little tough to get to...

super scope
senior member
senior member
Posts: 401
Joined: 08 Jan 2016 02:41

Re: Superscope R350...No sound left side...

Post by super scope » 15 Apr 2019 23:35

SOLD!!

Post Reply