the home of the turntable

Problem with PL 560

the final frontier

Problem with PL 560

Postby josearrocha61 » 11 Jan 2017 21:52

Hi to all
Thank you for accepting me in your forum.

I have a Pioneer PL 560 with problems, when I press the start button the motor rotates 180 degrees in one direction and then it returns in the opposite direction, then continues with these cycles.
I am trying to repair it but I do not have the service manual and the information on the integrated circuits is not available on the net (eg PA2005, PA2004).

I'm visually looking for some damaged components, like blown capacitors.
I am also using the service manual of model PL 540 as a reference, as they use the same engine and driver, but I can not find the damaged component.

Any suggestions will be of great help

Thank you very much
josearrocha61
 
Posts: 2
Joined: 11 Jan 2017 21:05

Panama

Re: Problem with PL 560

Postby Alec124c41 » 16 Jan 2017 05:49

The 560 has the same drive unit and speed control as the 630, apparently.
There is a service manual for the 630, here: https://www.vinylengine.com/library/pio ... -630.shtml

Cheers,
Alec
Keep them spinning.
User avatar
Alec124c41
vinyl engineer
vinyl engineer
 
Posts: 21041
Images: 76
Joined: 28 Oct 2002 04:24
Location: North of Toronto, Canada

Canada

Re: Problem with PL 560

Postby romanose » 16 Jan 2017 08:53

My PL-630 would do that in "lock" but worked in manual. Cleaning the switches with deoxit fixed it right up.
romanose
 

Re: Problem with PL 560

Postby josearrocha61 » 18 Jan 2017 15:38

Thank you romanose, it is a good idea to do a complete cleaning.
josearrocha61
 
Posts: 2
Joined: 11 Jan 2017 21:05

Panama

Return to Pioneer